0368 730 313 0368 730 313
contact_24carate contact@24carate.ro

Blog Post

O doamnă misterioasă cumpără 14 kg aur – a şaptea oară

O doamnă misterioasă vine regulat, de şapte ani, o dată pe an la un dealer de aur din provincia chineză Jilin şi cumpără kilograme de lingouri de aur. În acest an, şi-a depăşit propriul record, cumpărând într-o singură tranşă aproape 14 kg aur.

Vânzătorul îşi aduce bine aminte de doamnă. Ca şi în anul precedent, a venit în aceeaşi săptămână calendaristică însoţită de doi bărbaţi în spaţiile de vânzări ale dealerului din provincia Jilin din nord-estul Chinei. Ea se interesează, ca de obicei, de lingourile produse cu ocazia noului an de către China Gold Coin Corporation spre finalul fiecărui an într-o cantitate limitată. Pentru că suntem în perioada premergătoare anului maimuţei din calendarul chinezesc, lingourile din acest an sunt imprimate corespunzător cu o maimuţă. Că femeia şi-ar fi dorit nu doar unul sau două lingouri de acest tip, vânzătorul de aur ştia deja din experienţă. El a fost însă de-a dreptul stupefiat când aceasta i-a pus pe masă 3,5 milioane Yuani (aprox. 512.000 Euro) şi a cerut în total 13,55 kg aur.

O achiziţie care cuprinde o şesime din lingourile disponibile

După cum relatează portalul de ştiri People’s Daily de miercuri, 2 decembrie 2015, este al şaptelea an succesiv în care doamna cu identitate necunoscută, cu o vârstă apreciată la aproximativ 50 ani, vine la acelaşi dealer de aur pentru a achiziţiona de acolo de fiecare dată cantităţi mari de metal preţios galben. În acest an şi-a doborât chiar propriul record, pe care îl stabilise în anul precedent. Atunci cumpărase lingouri de aur imprimate cu o oaie (2015 – anul oii în calendarul chinezesc) în valoare totală de 2,7 milioane Yuani (aproape 400.000 Euro). Pentru această sumă, a primit de la dealer aproximativ 10 kg aur.

După informaţiile disponibile, noile lingouri de aur pentru anul maimuţei au fost puse oficial pe piaţă exact în duminica în care doamna a intrat în sediul dealerului. Cantitatea totală de aur pentru ediţia locală din acest an a fost limitată la 90 kg. Astfel, deja obişnuita cumpărătoare a cumpărat aproape o şesime din lingourile disponibile pentru noul an în provincia respectivă. Întregul stoc a fost epuizat în doar câteva ore, conform surselor.

Doamna misterioasă procedează bine

De unde provin banii pentru cumpărarea regulată a cantităţii mari de aur de către doamna misterioasă, nu se poate şti încă. În orice caz, prin investiţia anuală în aur, ea procedează foarte bine, după cum ne dăm seama din următoarele cazuri petrecute în Imperiul de Mijloc. În aceste cazuri, este vorba de sume mai mici. Însă pierderea lor i-a afectat dur pe posesori. Astfel, o femeie dintr-un mic sat din provincia Juangsu îşi ţinea ascunse economiile de peste 10.000 Yuani (aprox. 1.500 Euro) înfăşurate în mănunchiuri într-o pungă din plastic sub duşumeaua din bucătărie. Patru ani mai târziu, la nunta fiului ei, a vrut să recupereze bancnotele. După cum relatează portalul Shanghaiist din 30.08.15, a găsit doar celuloză mucegăită. Cu aur, nu s-ar fi întâmplat acest lucru.

scrapmoney-1

scrapmoney-2

Un alt caz este cel al unui bărbat de peste 60 ani din provincia Guangdong din sudul Chinei. A suferit şocul vieţi sale după ce a constatat că economiile sale de peste 80.000 Yuani (aprox.12.000 Euro) ascunse în hambar sub formă de bancnote fuseseră ronţăite termite.

termites-cashnotes

Şi aici, aceeaşi regulă: dacă era aur, nu putea fi distrus.

Sursa: www.gold.de