0368 730 313 0368 730 313
contact_24carate contact@24carate.ro

Blog Post

Pretul aurului

Scăderea preţului aurului continuă: ce e bine de ştiut

Vânzarea de metale preţioase merge mai departe, chiar şi în condiţiile scăderii preţului la aur sub bariera psihologică de 1.100 $ pe uncie. Tendinţa este aceeaşi şi pentru alte metale. Platina a spart deja de multă vreme în jos bariera de 1.000 $. Acest metal preţios înregistrează la momentul de faţă cel mai scăzut nivel din 2009.
Momentan, trecem printr-o situaţie paradoxală. Astfel, pe tot globul apar tot mai multe focare de criză. Exact în aceste perioade aurul devine un refugiu sigur şi este căutat in investitori. Însă aşa ceva nu se întâmplă actualmente absolut deloc. În locul unui preţ al aurului cu tendinţă puternică de creştere, acesta se duc tot mai jos.
Un rol cu totul special în această evoluţie îl joacă marile burse la termen. Dedicându-se acestei teme, Oliver Gross, redactor-şef al publicaţiei „Der Rohstoff-Anleger (Investitorul în materii prime)“ trage nişte concluzii uimitoare din analiza datelor actuale ale burselor la termen:
„Poziţionările short ale speculanţilor (fonduri hegde, bănci etc.) au crescut extrem de abrupt şi au înregistrat în ultima vreme niveluri apropiate de maximul absolut al tuturor timpurilor. Ce se petrece mai exact în cazul unei poziţionări short? La fiecare poziţionare short pe preţul aurului la bursa pe termen, este vândut, respectiv este aruncat pe piaţă aur de tranzacţionare (nefizic), ceea ce pune sub presiune indicatorii zilnici ai preţului aurului de tranzacţionare şi îi trimite în jos.“
Speculaţiile cu aur apasă şi mai mult preţul
În ce priveşte interesul masiv pentru poziţionare short al marilor jucători de pe pieţele financiare, nu este de mirare că preţul aurului şi-a continuat drumul la vale în ultimele săptămâni. Ce trebuie să ştiţi însă, este că orice poziţionare short trebuie să fie închisă în viitor mai devreme sau mai târziu. De aceea, cotele short ridicate pot fi apreciate şi ca mari contra-indicatori.
Pe scurt: cartelul bancar şi fondurile hedge încearcă în momentul de faţă să preseze din nou în jos preţul aurului, prin eforturi violente. Ca urmare, poziţiile short vor atinge cote enorme. Imaginaţi-vă însă că totul funcţionează similar unei benzi din cauciuc. Pe termen scurt, manipulatorii pot afecta preţul aurului aducându-l la un crash final (potenţial 1.000-1.050 USD/uncie). Însă banda din cauciuc va reveni apoi brusc imediat ce poziţiile short au dispărut = sunt acoperite.
A sosit timpul pentru achiziţii fizice
Pentru investitorii în Euro, recentul recul al preţului aurului a atins cel mai scăzut nivel de la începutul lunii ianuarie. Privit pe termen lung, este un nivel cu adevărat atractiv.

Heiko Böhmer
Redacţia „Rohstoff-Giganten“

Related Posts

pret aur
Aur: motivele reale ale scăderii preţului

E ceva vreme de când preţul aurului dă bătăi de cap experţilor în materii

Hoti banca
Atenţie: contul dvs. va fi jefuit în curând

Contul dumneavoastră va fi jefuit în curând! Este avertismentul pe care îl lansează Günter Hannich,

Cadou Aur
Cadouri sub formă de aur, o amintire de valoare

Aici găsiţi cadoul perfect sub formă de aur. Oamenii cu exigenţe ridicate apelează tot

Pretul aurului
Achiziţie plachete din argint , opţiunea justă de investiţie

Una dintre cele mai îndrăgite forme de investiţie în metale preţioase este investiţia în