0368 730 313 0368 730 313
contact_24carate contact@24carate.ro

Blog Post

Hoti banca

Atenţie: contul dvs. va fi jefuit în curând

Contul dumneavoastră va fi jefuit în curând!

Este avertismentul pe care îl lansează Günter Hannich, unul dintre cei mai cunoscuţi experţi actuali în materie de crize economice. Ceea ce se petrece în Grecia, se poate întâmpla oricând şi în altă ţară. Semnalul de alarmă pe care îl lansează este deja pe roşu aprins!

Închiderea băncilor este un pericol real. Însă pericolul merge şi mai departe:
Günter Hannich afirmă că băncile şi politicienii construiesc un sistem care va prădui conturile cetăţenilor.
Criza bancară din Grecia o arată foarte clar: în lipsa banilor lichizi, este foarte uşor pentru cartelul politico-bancar să acţioneze în perioade de criză. Iar planificata desfiinţare a banilor lichizi îi oferă posibilitatea să întreprindă măsuri drastice.
În lipsa banilor lichizi, statul şi banca acţionează mult mai rapace, iar averea dumneavoastră devine o minge de joc în mâinile celor puternici.
Dobânzi negative
Da, aţi citit corect: în cazul dobânzilor negative, dumneavoastră ca depunător trebuie să plătiţi banca, pentru că ea vă păstrează banii.
În ultimele luni, unele bănci au introdus dobânzi negative. O analiză din 30 iulie 2015 a publicaţiei online germane GeVestor, specializată pe investiţii, arată cum statul german profită de această situaţie: în cazul împrumuturilor de stat, veniturile procentuale din capital investit se situau la finalul lunii aprilie 2015, pentru termene de 5 ani, în zona valorilor negative.
Mai pe înţeles: dacă o persoană împrumută statul german pe o perioadă de 5 ani, acea persoană trebuie să plătească 0,3% pe an.
Statele îşi doresc introducerea de dobânzi negative ridicate
Informaţiile de mai sus ne ajută să înţelegem de ce statele sunt interesate atât de mult de introducerea dobânzilor negative. În lipsa lor, nu ar mai fi posibilă finanţarea imensului munte de datorii pe termen lung.
Încă din anul 2008 în momentul de vârf al crizei în SUA au existat planuri de interzicere a banilor lichizi şi de introducere a unor dobânzi negative masive.
Kenneth Rogoff, recunoscutul economist şi expert în crize economice sin SUA a declarat că planurile prevedeau un nivel de 4 – 5 % pentru dobânzile negative. Între timp, aceste planuri au fost reluate. Însă numai când banii lichizi vor dispărea din cotidian, cartelul financiar format din bănci şi politicieni va avea mână liberă.
„Băncile centrale ar putea impune mai uşor dobânzi negative în acest mod, pentru a înviora economia. Banii de hârtie reprezintă obstacolul decisiv în continuarea scăderii dobânzilor băncilor centrale. Înlăturarea lor ar fi o soluţie foarte simplă şi elegantă pentru această problemă.“ (sursă: http://www.cesifo-group.de/de/ifoHome/presse/Pressemitteilungen/Pressemitteilungen-Archiv/2014/Q4/press_20141119_rogoff.html )

Related Posts

Pretul aurului
Scăderea preţului aurului continuă: ce e bine de ştiut

Vânzarea de metale preţioase merge mai departe, chiar şi în condiţiile scăderii preţului la

pret aur
Aur: motivele reale ale scăderii preţului

E ceva vreme de când preţul aurului dă bătăi de cap experţilor în materii

Cadou Aur
Cadouri sub formă de aur, o amintire de valoare

Aici găsiţi cadoul perfect sub formă de aur. Oamenii cu exigenţe ridicate apelează tot

Pretul aurului
Achiziţie plachete din argint , opţiunea justă de investiţie

Una dintre cele mai îndrăgite forme de investiţie în metale preţioase este investiţia în